7-й Міжнародний Форум співдружності та співпраці громад Львівщини та Сумщини з громадами Європейського Союзу

 

Із 29 лютого по 4 березня в с.Славсько (Львівська область) проходив 7-ий Міжнародний Форум співдружності та співпраці громад Львівщини та Сумщини з громадами Європейського Союзу «За зміцнення та відновлення громад України». Під час форуму були обговорені питання співпраці та взаємо підтримки, адже в умовах війни громади, які перебувають близько, чи навіть безпосередньо до лінії зіткнення, потребують підтримки. Також важливим питанням форуму стало залучення міжнародних та європейських партнерів до зміцнення та відновлення українських громад, написання спільних грантових заявок та планування розвитку.

На даному з'їзді було розглянуті такі питання:

    • Формування нових демократичних правил жеттєдіяльності громад, залучення громадскості до процесу підготовки, прийняття та реалізації управлінських рішень на рівні громад
    • Транскордонне та міжнародне територіальне співробітництво для стійкості громад і збереження демократії в умовах криз
    • Плани на майбутнє для формування інноваційного розвитку громад

В даному заході взяли активну участь викладачі кафедри Інформаційно-телекомунікаційних технологій та систем, доценти Николайчук Микола Ярославович та Левицький Іван Теодорович. Викладачі кафедри з допомогою відео презентації ознайомили присутніх із своїми передовими розробками в галузі водопостачання і водовідведення, обліку і диспетчеризації технологічних процесів підготовки питної води, систем раннього оповіщення населення про надзвичайні ситуації. Присутні делегати високо оцінили рівень виконання проектів, їхню функціональність і економічну ефективність. В ході обговорення було здійснено обмін досвідом та контактними даними для налагодження зв’язків, що сприятиме впровадженню даних проектів у місцевих територіальних громадах.

За результатами зустрічі викладачами кафедри було обговорено з представниками територіальних громад Сумщини  і Львівщини шляхи модернізації і автоматизації об’єктів водопостачання, а також необхідні параметри для розробки і впровадження даних систем в умовах військового стану.