V ювілейний Всеукраїнський науково-практичний семінар “Сучасні інформаційні технології в дистанційній освіті” (MITDE-2017)

Шановні колеги !

Запрошуємо Вас прийняти участь у V ювілейному Всеукраїнському науково-практичному семінарі “Сучасні інформаційні технології в дистанційній освіті” (MITDE-2017), який відбудеться 30-31 травня 2017 р.на базі Кафедри “Інформаційно-телекомунікаційних технологій та систем” Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу при інформаційній та організаційній підтримці Громадської організації “Український форум дистанційного та мобільного навчання”

Продовжуємо обговорювати важливі та актуальні питання:

стану впровадження інноваційних методів, алгоритмів і засобів дистанційного та мобільного навчання у педагогічну практику Українських закладів освіти як гуманітарного так і технічного напрямку підготовки;
пошуку оптимальних методів, алгоритмів та інструментальних засобів розробки дистанційних курсів та їх функціональних складових;
особливості функціональної структури віртуальних навчальних просторів природничого та інженерного рівня;
дидактичної підтримки, інтелектуалізації та гуманізації системи дистанційної освіти;
інформаційної та волонтерської підтримки Вищими навчальними закладами України загальноосвітніх шкіл (особливо сільського регіону) та закладів середньої професійної освіти;
можливості участі ініціативних викладачів та науковців Вищих навчальних закладів у рамкових та транскордонних проектах щодо сучасних інформаційно-комунікаційних технологій та їх академічного впровадження;
роль громадських організацій у вирішенні проблемних питань Українського освітнього простору та налагодження ефективної навчальної та педагогічної комунікації.
Формат семінару носить науково-практичний характер.

1. 25 травня плануються очні та дистанційні виступи учасників семінару з можливістю дискусії та обговорення.

2. 26 травня учасникам семінару буде надана можливість прийняти участь у тренінгах, вебінарах та круглих столах, під час проведення яких буде забезпечена можливість отримати досвід і практичні знання в області інноваційних технологій дистанційного навчання та мобільного навчання.

Організатори готові ознайомити учасників семінару з науковими доробками працівників кафедри в області інформаційно-комунікаційних технологій та методів дистанційного навчання, навчальними лабораторіями на базі апаратно-програмних засобів фірми Siеmens та «PhoenixContact», обладнанням лабораторії мехатронних систем, що створена власними силами студентів і працівників кафедри, розробками в області тренажеробудування та лабораторних практикумів з віддаленим доступом, системою дистанційного навчання на основі FreeOpenSourceMoodle, системою дистанційного діагностування рівня знань D-tester.

Напружена робота семінару не виключає культурної програми, яка дозволить нашим гостям ознайомитися із столицею Прикарпаття м. Івано-Франківськ та історичними і культурними пам’ятками нашого мирного, працелюбного, мальовничого краю.

Робота науково-практичного семінару буде організована за наступними напрямками:

Секція 1. Сучасні педагогічні теорії, як основа іноваційного навчального процесу у Вищих навчальних закладах України.

Секція 2. Методи, алгоритми та інструментальні засоби розробки систем дистанційного та мобільного навчання студентів технічних спеціальностей.

Секція 3. Досвід впровадження методів дистанційного та мобільного навчання у підготовку спеціалістів гуманітарного спрямування.

Секція 4. Роль університетів у вирішенні проблем інформатизації, комунікації шкільної і середньої-професійної освіти.

Секція 5. Шляхи реалізації рамкових проектів та транскордонного співробітництва у області освіти.

Секція 6. Роль громадських та благодійних організацій у підвищенні рівня освіти Українського суспільства

Робоча мова конференції: українська.

Участь в роботі семінару може бути як очною, так і дистанційною.

Організаційний внесок забезпечує отримання матеріалів науково-практичного семінару (програми, збірки тез доповідей учасників, канцелярські приладдя, каву – брейк та участь у культурних заходах). Розмір організаційного внеску для студентів, аспірантів та молодих науковців – складає 100 грн., для викладачів та науковців загально-освітніх та вищих навчальних закладів – 250 грн.

Відео трансляція дистанційних виступів буде проводитися на сайті семінару у режимі реального часу із забезпеченням відеозапису та подальшим розміщенням виступів у мережі Internet.

Дискусія та обговорення доповідей будуть організовані з використанням Internet – телефонії Skype.

Для участі у роботі науково-практичного семінару Вам необхідно до 15 травня 2017 року пройти реєстрацію на офіційному сайті семінару mitde.org.ua/2017/registration та до 20 травня 2017 р. подати тези доповіді за вимогами та додатковими інструкціями організаторів семінару, які будуть надіслані авторам на електронну пошту.

Чекаємо на зустріч з Вами та на плідну співпрацю !

Члени організаційно-програмного комітету