В ІФНТУНГ відбулись змагання з радіоелектронного конструювання

 

На базі Івано-Франківського національного університету нафти і газу пройшли  обласні змагання з радіоелектронного конструювання. Захід, в  відбувся  за організації Департаменту освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді та ІФНТУНГ. 

Обласні змагання з радіоелектронного конструювання вперше відбуваються в Центрі інноваційного розвитку ІФНТУНГ. 

29 учасників змагалась на обласній першості з радіоелектронного конструювання у два етапи: теоретичний залік та практична частина (монтаж та налагодження радіоелектронного пристрою відповідно до принципової електричної схеми. Конкурс проводився у трьох вікових категоріях: молодшій (до 14 років), учнівській (до 18 років) та студентській (старше 18 років). 

Підтримати своїх вихованців прийшли й керівники гуртків та вчителі учасників. Присутні були й завідувачі та викладачі профільних кафедр ІФНТУНГ, зокрема кафедри інформаційно-телекомунікаційних технологій та систем

Оцінювало учасників компетентне журі, членами якого серед інших були викладачі ІФНТУНГ, які виховали не одне покоління фахівців з рідіоелектроніки, робототехніки, мехатроніки й інших дотичних фахів. Юні учасники показали високий рівень знань з основ електротехніки, електроніки та радіотехніки.

За підсумками журі в категорії "Студенти та учні ПТНЗ" перше місце посів студент першого курсу кафедри ІТТС спеціальності 172 Електронні комунікації та радіотехніка ОП Мережеві та інтернет технології - Шістка Андрій.