Відкриття філії кафедри ІТТС ІФНТУНГ на Державному Підприємстві «Виробниче об'єднання «КАРПАТИ» (ДП «ВО «КАРПАТИ»)

На ДП «ВО «КАРПАТИ» відбулася зустріч новообраного ректора університету Чудика І.І. та завідувача кафедри Інформаційно-телекомунікаційних технологій і систем (ІТТС) Заміховського Л.М. з керівництвом підприємства – генеральним директором Втерковським Д.Д та головним інженером Верховцевим О.Є.

ІФНТУНГ, зокрема кафедра ІТТС вже тривалий час співпрацює з ДП «ВО «КАРПАТИ» в рамках угоди про творчу, наукову та навчальну співпрацю, яка була поновлена у квітні місяці.  Фахівці підприємства активно співпрацюють з кафедрою ІТТС, зокрема з колективом, що забезпечує освітню програму «Компютеризовані системи управління та автоматика» другого (магістерського) рівня світи. Результатом співпраці є ряд пропозицій стосовно вдосконалення освітньої програми, що дозволило успішно пройти акредитацію магістратури. Слід відмітити, що багато випускників кафедри працюють на підприємстві і успішно будують свою кар’єру – окремі з них уже є керівниками цехів і відділів.

Враховуючи тривалу та успішну співпрацю з підприємством, а також з метою поліпшення якості підготовки кваліфікованих фахівців на основі органічного поєднання теоретичного навчання з практикою для оволодіння досягненнями в галузі складних розподілених комп’ютерно-інтегрованих систем управління, зокрема за новою освітньою програмою «Програмне забезпечення кіберфізичних та робототехнічних систем» було принято рішення про створення на підприємстві філії кафедри ІТТС. На зустрічі відбулося підписання наказу та затверджено Положення про філію кафедри. Керівником філії кафедри на громадських засадах (за згодою) призначено начальника відділу Інформаційних технологій і комп’ютерного забезпечення ДП «ВО «КАРПАТИ» Корнєєва Романа Петровича (за сумісництвом без додаткової оплати), який є випускником кафедри.

В рамках зустрічі обговорювалося також питання дуальної освіти студентів, які виявляють бажання працювати на підприємстві, а також пропозиція генерального директора Втерковського Д.Д. дати можливість студентам під час навчання отримати робітничі професії, які так необхідні сьогодні на підприємстві – регулювальника радіоапаратури, монтажника та ремонтника радіоапаратури. 

Зліва-направо Чудик І.І.. Втерковський Д.Д., Заміховський Л.М., Верховцев О.Є.