Міжнародна наукова конференція STE-2024 (Smart Technologies and Education)

 

Доцент кафедри ІТТС Анна Воропаєва взяла участь у міжнародній науковій конференції STE-2024 (Smart Technologies and Education), яка відбулась в місті Хельсінки 6-8 березня 2024 року. 21-ша Міжнародна конференція STE є наступницею конференції REV  (International Conference on Remote Engineering and Virtual Instrumentation ) та щорічної конференції Міжнародної асоціації онлайн-інженерії (IAOE) разом із Всесвітньою асоціацією Edunet (EWA) та Міжнародною освітньою мережею (EduNet).

STE 2024 — це щорічна подія, присвячена основам, додаткам і досвіду в галузі інтелектуальних технологій, віддаленої та віртуальної інженерії, віртуального приладобудування та інших новітніх технологійй, у тому числі:

    • Інтернет речей і промислових Інтернет речей
    • Кіберфізичні системи та промисловість 4.0
    • Смарт-об'єкти та смарт-сервіси
    • Кібербезпека та штучний інтелект
    • Відкрита наука

Метою конференції стало обговорення керівних принципів і нових концепцій інженерної освіти у вищих і професійно-технічних навчальних закладах, включаючи новітні технології навчання: онлайн та віртуальні лабораторії, MOOCs і відкриті навчальні ресурси.

Анна Воропаєва в якості презентера ділилась досвідом наукових розробок щодо впровадження системи моніторингу показників життєдіяльності здобувачів освіти в укриттях цивільного захисту а також акцентувала увагу світової наукової спільноти на особливостях впровадження навчального процесу в Україні під час воєнного стану. Реалізований в системі  алгоритм дає змогу відслідковувати поточні показники життєдіяльності окремо по кожному учаснику освітнього процесу, що знаходиться в укритті, та виводити цю інформацію на пристрій відповідальної особи (викладач, куратор). Візуалізація подається у вигляді карти укриття з кольоровими позначками, що вказують на стан здоров'я кожного студента. За допомогою цих позначок, відповідальна особа може спостерігати за кожним окремо на карті та вчасно вживати необхідні заходи для запобігання ускладнень.

Мобільність реалізовано за підтримки House of Europe.