Перший Хакатон в ІФНТУНГ

1 квітня вперше в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу на базі кафедри інформаційно-телекомунікаційних технологій і систем (ІТТС) в навчальній науково-дослідній лабораторії апаратно-програмних засобів фірми Siemens було проведено Хакатон.

Хакато́н – захід, під час якого різні спеціалісти в галузі розробки програмного забезпечення інтенсивно і згуртовано разом працюють над розв’язанням якоїсь проблеми, або створенням нового додатку чи сервісу. Темою Хакатону було вибрано розробку чат ботів на базі фреймворку Microsoft BotFramework і публікації їх на Microsoft Azure. Партнером Хакатону виступила компанія ТзОВ «Софтліст» (м.Київ).

В Хакатоні прийняли участь студенти груп СІ-13-1, СІт-15-3 та СІт-16-2 напрямку підготовки «Системна інженерія» (кафедра ІТТС). З 1 вересня 2016 року вони проходять також навчальні курси в ІТ-Академії, яка є пілотним проектом ТОВ «Microsoft Україна» та ІФНТУНГ при партнерській підтримці ТОВ «Софтліст». Учасниками Хакатону були також студенти групи ТІ-41 напрямку підготовки «Телекомунікації», які навчаються на кафедрі інформаційно-телекомунікаційних мереж Національного технічного університету України (НТУУ) «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського». Загальна кількість учасників – 10, які були поділені на три команди.

Перша команда в складі Кукло Назара (СІ-13-1), Середюка Володимира (СІ-13-1), Редчица Дмитра (ТІ-41), Доброва Юрія (ТІ-41) вибрала задачу по розробці чат-бота по створенню івентів з використанням соціальної мережі «ВКонтакті».

Друга команда в складі Ващишина Миколи (СІт-16-2), Школьного Романа (СІ-13-1) та Давидюка Андрія (ТІ-41) –обрала задачу по створенню чат-бота консультанта онлайн-магазину.

Третя команда в складі Духовича Олега (СІт-16-2), Полінника Віталія (СІт-15-3) та Белохи Данила (ТІ-41)– обрала задачу по створенню чат-бота для гри «Вгадай слово».

В загальному для вирішення поставлених задачі і представлення готових продуктів було виділено 12 годин, хоча класичний Хакатон передбачає 24 години.

Оцінювали роботу команд:

Прокопенко Дмитро –генеральний директор ТзОВ “Софтліст.”
Кузько Владимир – ІТ-директор ТзОВ “Софтліст”.
Тимощук Вячеслав -Systemarchitect в компанії Priocom.
Штогрин Олена – асистент кафедри інформаційно-телекомунікаційних мереж НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського».
Гаєвий Вадим – асистент кафедри інформаційно-телекомунікаційних мереж НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського».
В забезпеченні роботи Хакатону приймали участь:

Заміховський Леонід – завідувач кафедри інформаційно-телекомунікаційних технологій та систем
Зікратий Сергій – доцент кафедри інформаційно-телекомунікаційних технологій та систем.
Николайчук Микола – доцент кафедри інформаційно-телекомунікаційних технологій та систем.
Кушлик Оксана– доцент кафедри менеджменту та адміністрування.
За результатами захисту робіт переможцем одноголосно була обрана перша команда, учасники якої отримали Ваучери на здачу іспитів для отримання сертифікатів по C#. Найбільш успішним учасникам Хакатону були вручені подарунки від Microsoft.

Фірмовий рюкзак отримали Середюк Володимир та Школьний Роман, а фірмові футболки та флешки: Кукло Назар та Белоха Данило.