РЕЗУЛЬТАТИ СПІВПРАЦІ З ТОВ «DIGITAP»

 

В рамках договору про співпрацю між ТзОВ «DIGITAP» та університетом було здійснено розробку навчального стенду на базі контролера PACsystem RST-EP компанії EMERSON, який урочисто передав кафедрі ІТТС генеральний директор ТзОВ «DIGITAP» Сергій Євтушенко.

Розробка і виготовлення навчального стенду, структура якого була запропонована кафедрою ІТТС, супроводжувалося постійними консультаціями представника кафедри доцента Івана Левицького з виробником, що дозволило в короткі терміни і на високому технічному рівні виготовити стенд. Навчальний стенд складається з промислового контролера EPXCPE250 із аналоговими і дискретними модулями розширення вводу та виводу сигналів, блоками живлення, давачами температури і тензометричного сенсора, а також панелі імітації і відображення дискретних сигналів, панелі імітації і відображення аналогового сигналу та блоку управління кранами на ГРС у вибухобезпечному виконанні.

 

З метою підвищення кваліфікації та отримання відповідного сертифікату генеральним директором Сергієм Євтушенко було запропонувало проходження онлайн курсів  на базі розробленого стенду та методичного забезпечення ТзОВ «DIGITAP». Він відмітив, що навчання може проводитися поетапно і передбачає кілька рівнів складності, які орієнтовані як на викладацький склад кафедри  так і студентів.  

Разом з навчальним стендом, в комплект поставки якого  входить ліцензійне програмне забезпечення, кафедрі було передано навчально-методичну літературу, що включає в себе конспект лекцій та лабораторний практикум.

Спілкування, яке супроводжувало передачу навчального стенду, дозволило окреслити подальші етапи співпраці в напрямку  залучення працівників кафедри до участі в проектах ТзОВ «DIGITAP», наступної модернізації стенду шляхом його доукомплектування необхідними апаратно-програмними засобами, а також пропагування продукції компанії EMERSON, серед студентів, викладачів та спеціалістів галузі.