Співпраця кафедри ІТТС з підприємством «МІКРОЛ»

 

Якісна практична підготовка майбутніх фахівців, яких готує кафедра Інформаційно-телекомунікаційних технологій та систем, передбачає регулярне проведення зустрічей, лекцій, практичних занять та тренінгів з провідними фахівцями та керівниками підприємств і організацій в рамках укладених з кафедрою угод про творчу, наукову та навчальну співпрацю.

16.06.2023 р. була проведена зустріч студентів кафедри з технічним директором підприємства «МІКРОЛ», керівником філії кафедри на підприємстві Володимиром Капустяком, який є випускником нашої кафедри.

Від кафедри на зустрічі були присутні завідувач кафедри, проф. Леонід Заміховський, гарант освітньої програми «Системна інженерія-Інтернет речей» доц. Іван Левицький та доц. Микола Николайчук.

 

Підприємство «МІКРОЛ», яке було створено у 1991 році, є провідним виробником засобів автоматизації в Україні і випускає широку номенклатуру приладів від PLC, регуляторів, індикаторів до нормуючих перетворювачів.

Володимир Капустяк розповів, що вся продукція розробляється у власному відділі нових розробок та конструкторському бюро підприємства. Це дозволяє гнучко реагувати на потреби ринку, і, за потреби, швидко модернізувати продукцію. Для усіх приладів лабораторія контролю якості проводить широку програму тестування. Монтаж компонентів здійснюється на сучасних високопродуктивних автоматизованих лініях.

Програмно-технічні засоби ТОВ «МІКРОЛ» використовують такі провідні підприємства України, як «Криворіжсталь», «Запоріжсталь», «Дніпроспецсталь», «Азовсталь», “Алчевськкокс”, “Баглійкокс”, “Укртранснафта”, Запорізька АЕС, Кременчуцька ТЕЦ, Харківська ТЕЦ, Полтавський ГОК та багато інших підприємств енергетичної, хімічної, харчової та інших галузей народного господарства.

Підприємство ТОВ «Мікрол», постійно працює над модернізацією своєї продукції, як апаратної так і програмною її частинами, а також в залежності від потреб і тенденцій ринку, займається розробкою нових продуктів.

Володимир Капустяк відмітив, що кафедра має давню і продуктивну співпрацю, що дозволило створити на базі підприємства філію кафедри, на якій здобувачі першого і другого рівня вищої освіти проходять усі види практик. Також було наголошено на важливості подальшої співпраці ТОВ «МІКРОЛ» та кафедри Інформаційно-телекомунікаційних технологій та систем і забезпеченні підприємства фахівцями, яких готує кафедра.